Over

Het hart van mijn kennel bestaat uit een vaste groep labradors tussen de 0  en 13 jaar oud.

Mijn eerste labrador, Silronrays Lucky Lady Eva, kwam in 1994. Van Eva’s eerste nestje hield ik een dochter aan: “Betje”, RiJan Rangers Lady Bernadine (bruin). (Silronray’s Lucky Little Eva x Int. Show Ch., Int. Fieldtrial Ch.Donalbain Macduff) Betje werd zo de stammoeder van mijn bruine lijn. Betje werd 14 jaar.

De zusjes RiJan Rangers Tum Tum (geel) en RiJan Rangers Cinnamon Surprise (fox-red), beide geboren in 1998, zijn de stammoeders van de gele- en fox-red lijn. Hun moeder kwam ook van Sylvia Liebrechts; Silronrays Foxglove (Roosje). Mijn fox-red kleur is van haar afkomstig.

Met TumTum, Sunny en Betje heb ik een moederlijn opgebouwd. De bruine moeder-lijn bestaat  nu uit acht generaties RiJan Rangers labradors. Tot Betjes overlijden in januari 2011 waren zes generaties tegelijk in leven!  De gele en fox-red lijn bestaat uit zes generaties.

 

Een sterke moederlijn is de basis van een sterke nieuwe generatie. Doordat ik generaties lang mijn moederlijn heb opgebouwd, weet ik precies wat er speelt in deze familie. Hoe slim ze zijn; hoe lief en gezond. En natuurlijk heb ik al die jaren ook de nodige feedback van de pupkopers gekregen.  Na vijfentwintig jaar heb je dan wel een idee waar je mee bezig bent. Met elk pupje dat ik aanhoud volg ik puppycursus en goed gedragcursus of jachttraining.  

Door een heel zorgvuldige keuze van de partner houd ik controle over de “kwaliteit” van een nieuw nestje.

Samen vormen mijn labradors een lieve en hechte roedel. Zij wonen bij mij in huis én in hun eigen huisje. Ze hebben 4500m2 speelwei tot hun beschikking, een zwembadje en een heel groot bos.

Ik heb zo eens in 1,5 jaar een nestje van een moederhond. De pupjes worden in de woonkamer geboren. ELK nestje volgt een socialisatie-programma. De pupjes maken spelenderwijs kennis met mensen, geluiden en dieren.Het puppybezoek wordt hier volop bij betrokken!

Een ritje in de auto, knal-geluiden en wild worden ook aangeboden. De hondjes gaan onweer- en schotvast met hun nieuwe eigenaren mee. De laatste weken worden ze ook buiten uitgelaten: een belangrijke voorbereiding op het zindelijk worden. Ook train ik mijn pupjes al om te komen als ze geroepen worden. Ze gaan ‘gehoorzaam’ mee naar hun nieuwe thuis.

De nieuwe baasjes krijgen behalve hun hondje, ook knuffels mee met de nestgeur, speeltjes, een zak Dog Lovers Gold Original, kauwdingetjes en een map met (copiën van) alle relevante gezondheidsuitslagen en de stamboom van de ouders, plus een aantal A-viertjes met adviezen, het paspoort met de entingen en de koopovereenkomst.

Een keuring door de dierenarts, de eerste enting, tenminste driemaal een wormkuur en het chippen door de Raad van Beheer spreken vanzelf.