Over

Het hart van mijn kennel bestaat uit een vaste groep labradors tussen de 0  en 13 jaar oud.

Mijn eerste labrador kwam in 1994. Zij is geboren bij Sylvia Liebrechts: Silronray's Lucky Little Eva. Ik mocht haar van Sylvia zelf uitkiezen. Ik heb mij altijd bevoorrecht gevoeld dat ik Eva had. In 1997 kreeg Eva een nestje. Een dochter heb ik gehouden: "Betje", RiJan Rangers Lady Bernadine (bruin). (Silronray's Lucky Little Eva x Int. Show Ch., Int. Fieldtrial Ch.Donalbain Macduff) Betje werd zo de stammoeder van mijn bruine lijn. Helaas is zij er niet meer. Betje werd 14 jaar.

De zusjes RiJan Rangers Tum Tum (geel) en RiJan Rangers Cinnamon Surprise (fox-red), beide geboren in 1998, zijn de stammoeders van de gele- en fox-red lijn. Hun moeder was van Sylvia Liebrechts; Sylronrays Foxglove (Roosje). Mijn fox-red kleur is van Rose afkomstig.

Met TumTum, Sunny en Betje heb ik een moederlijn opgebouwd. De bruine moeder-lijn bestaat  nu uit zeven generaties RiJan Rangers labradors. Tot Betjes overlijden in januari 2011 waren zij alle zeven ook in leven!  De gele en fox-red lijn bestaat uit vier generaties.

 

 

Een sterke moederlijn is de basis van een sterke nieuwe generatie. Doordat ik uit iedere generatie één of twee honden zelf heb gehouden, weet ik precies wat er speelt in deze familie. Hoe slim ze zijn; hoe lief en gezond. En natuurlijk krijg je ook de nodige feedback van de pupkopers.  Na vijtien jaar heb je dan wel een idee waar je mee bezig bent!!! Elk pupje dat bij mij blijft volgt puppycursus en goed gedragcursus of jachttraining.  

Door een heel zorgvuldige keuze van de partner houd ik controle over de "kwaliteit" van een nieuw nestje.

 

 

Samen vormen mijn labradors een heel lieve en hechte roedel. Zij wonen bij mij in huis én in "Het Huisje". Dit huisje doet ook dienst als kantine voor het dierenpensionnetje dat wij hebben. In dit huisje is het altijd gezellig. Er zijn de hele dag stagiaires, medewerkers, vrijwilligers, bezoek en wij zelf!

Met mijn jongere labradors fok ik zo eens in 1,5 jaar een nestje. De pupjes worden thuis geboren, veilig en knus in de woonkamer. Na ongeveer 2,5 week mogen zij met hun mama naar "Het Huisje":  een geweldige plek voor hun socialisatie.  Het nestje volgt een socialisatie-programma. De pupjes maken spelenderwijs kennis met allerlei mensen, geluiden en dieren.Het puppybezoek wordt hier volop bij betrokken!

Een ritje in de auto, knal-geluiden en wild worden ook aangeboden. De hondjes gaan onweer- en schotvast met hun nieuwe eigenaren mee. De laatste weken worden ze ook al buiten uitgelaten: een belangrijke voorbereiding op het zindelijk worden.

De nieuwe baasjes krijgen behalve hun hondje, ook knuffels mee met de nestgeur, hun speeltjes, een zak Eukanuba Puppy Large-Breed, kauwdingetjes en een map met (copiën van) alle relevante gezondheidsuitslagen en de stamboom van de ouders, plus een aantal A-viertjes met adviezen en de koopovereenkomst. Nieuw is, dat alle nieuwe eigenaren een jachtfluitje meekrijgen. De pups zijn hier al op ingeprent vanaf 4 weken leeftijd. Zij komen als de wind, als er gefloten wordt!!

Een keuring door de dierenarts, de eerste enting, tenminste driemaal een wormkuur en het chippen door de Raad van Beheer spreken vanzelf.