Foto-album

Hierbij wil ik alle nieuwe eigenaren hartelijk danken voor hun vertrouwen. Ik hoop en verwacht dat alle pups zullen opgroeien tot prachtige, blije en gezonde labradors. Zelf ben ik heel blij met mijn Tura (RiJan Rangers Spirit of the Future). 

Emma is nu 6 jaar en dit was haar laatste nest. Zij blijft bij mij en ik hoop dat zij ooit zo'n geweldig rolmodel en prachtige 'grand old Lady' mag zijn als haar over-overgrootmoeder Katrijntje nu is met haar 14,5 jaar. 

8 juni 2014. De pupjes zijn al weer zeven en halve week geleden geboren. Het nestje is voorspoedig opgegroeid. Na de enting was er een dip van een paar dagen, maar dat hebben ze gelukkig helemaal zelf overwonnen. Met behulp van lekkere lauwwarme geitenmelk! Zacht voor de maag, lichtverteerbaar en errug lekker. De hondjes zijn allemaal prachtig op gewicht, vrij en stoer in hun gedrag. De zindelijkheid begint ook al te komen, met natuurlijk nog wel de nodige ongelukjes. De eerste zijn al naar hun nieuwe huis. Dat zal even wennen zijn, die lange autorit, nieuw huis en familie en dat allemaal zonder hun mamma, broertjes en zusjes. 

16 april 2014. Heel blij zijn we met het tweede nest van Emma en Guiness. Het eerste nest van hun samen was in 2011. Ook toen waren er 10 prachtige chocolade bruine pupjes: 3 meisjes en 7 jongens. En nu weer! We hopen dat zij net zo mooi en gezond zullen opgroeien als de pupjes uit hun eerste nest.

Ze zijn geboren op woensdagavond 15- en een paar op donderdagmorgen 16 april. Dat was een heldere nacht met een prachtige volle maan! Diezelfde volle maan scheen ook op de avond dat Emma haar Guinness na drie jaar weer ontmoette. Wel romantisch toch?

 

Beide ouders hebben een geldige ooguitslag en zijn officieel goedgekeurd op heupen en ellebogen. En niet alleen de ouders voldoen aan die voorwaarden, maar ook hun ouders, grootouders en vele generaties daarvoor. Het is een labradorlijn die zorgvuldig en deskundig is opgebouwd met als doel een gezonde en intelligente hond te verkijgen. Elke pup krijgt niet alleen zijn knuffels, eten enz. mee maar ook een volledig dossier met oa de registratieformulieren van de Raad van Beheer, een koopovereenkomst; de gezondheidsuitslagen en stamboom van zijn ouders en adviezen betreffende de voeding en beweging.  Ze zijn dan gechipt, ingeent en hebben een paspoort en een stamboom. Hoe die stamboom er uit ziet kunt u zien bij Emma & Guinness 2011. 

 

 

 


Emma is een ervaren moeder. Dat is goed te merken. Alles wat zij doet doet zij in alle rust, met heel veel zorg en aandacht. Emma eet als een wolf, heeft gelukkig ruim voldoende melk voor haar tiental. En die kleintjes kunnen al echt smakken als ze drinken, een heerlijk geluid!